Kosmeettinen mesoterapia tuo tehoa kauneudenhoitoon

Mesoterapia on yksi tehokkaimmista ihon laatua kokonaisvaltaisesti parantavista ns. anti-aging-hoidoista. Mesoterapialla tarkoitetaan yleensä kauneushoidoissa käytettäviä hoitomenetelmiä, joilla ihoon tai ihon alle viedään pieni määrä täyteaineita, vitamiineja, kasviuutteita ja lääkeaineita. Menetelmää käytetään laajasti useiden kosmetologisten ongelmien hoitoon.

Mesoterapiaa kutsutaan myös neulattomaksi mesoterapiaksi, jossa kauneutta edistävät aineet saadaan kulkeutumaan iontoforeesin (elektroporaatio) tai ultraäänen avulla haluttuun paikkaan läpäisemällä tehokkaasti ihon päällimmäiset kerrokset. Iontoforeesi tarkoittaa aineen imeytystä galvaanisen eli tasavirran avulla. Aineiden vaikutuksesta kasvojen ja kehon ongelma-alueet saavat lisää ravintoaineita, jotka nuorentavat ja tervehdyttävät ihoa. Hoidon raportoidaan parantavan myös verenkiertoa ja edistävän ihosolujen uudistumista. Mesoterapia stimuloi mm. kollageenin tuotantoa, ihon uudistumista, kiinteyttää, tasoittaa ryppyjä ja ihon sävyä.

Mesoterapiaa käytetään mm.

  • Ihon nuorentamiseen ihon kimmoisuuden lisäämisellä ja ryppyjen merkittävällä madaltamisella ja poistolla. Tehoaineina ovat mm. hyaluronihappo, A-vitamiini ja botuliini.
  • Maksaläiskien ym. tummien läiskien vaalentamiseen ja häivyttämiseen. Tehoaineina käytetään mm. glutationia, askorbiinihappoa (C-vitamiini), glykolihappoa ja palorypälehappoa.
  • Kehon ja ihon muokkaukseen täyteläisemmäksi. Tehoaineita ovat mm. hyaluronihappo ja muut täyteaineet.
  • Kosmeettisen selluliitin määrän vähentämiseen (naisilla muhkurainen rasva etenkin reisissä ja pakaroissa). Tehoaineita ovat mm. fosfatidyylikoliini, aminofylliini, johimbiini, isoproterenoli ja mesikkäuute (Melilotus).

Mesoterapiahoidot annetaan sarjahoitoina. Hoito on turvallinen, iho palautuu hoidon jälkeen hyvin nopeasti, eikä vahingoita ihon pintaa. Mesoterapia on hoito-ohjelma, jonka ihon laatua parantava vaikutus vaatii selvästi näkyvien tuloksien saavuttamiseksi vähintään 3-5 hoitokertaa. Tehokas hoito kestää siten muutaman kuukauden. Hoitoa tehostetaan käyttämällä eri hoitokerroilla erilaisia tehoainekoostumuksia. Joissain tapauksissa suositellaan myös mikroneulauksen käyttöä osana hoitoprosessia.

Medex Mesoterapiassa tuodaan vesiliukoiset, steriilit tehosteaineet ihon sisään avaamalla pieniä kanavia iontoforeesin ja/tai ultraäänen avulla. Vaikka hoito on non-invasiivinen eli kivuton, hoidon aika voi tuntua lievää nipistelyä, ja se saattaa aiheuttaa tilapäistä ihon punoitusta ja kuumoitusta.  Kosmetologi laatii yksilöllisen hoito-ohjelman ja määrittelee käytettävät tehoaineet sekä mahdolliset tehostemenetelmät asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Medex Mesoterapiassa vaikuttavina tehoaineina käytetään mm.

  • HYALURONIHAPPO: Sitoo vettä ja huolehtii ihon optimaalisesta kosteustasapainosta. Lisäksi hyaluronihappo laittaa sidekudoksen tuottamaan sidekudossoluja (fibroblast-soluja) eli soluja, jotka tuottavat kollageenia ja elastiinia. Uuden kollageenin ja elastiinin takia ihosta tulee taas jäntevämpi ja elastisempi saaden ihon näyttämään vuosia nuoremmalta.
  • VITAMIINIT JA MINERAALIT: Iholle käytetään myös tärkeitä vitamiineja sekä mineraaleja. Vitamiinit estävät ihon ohenemista, niistä saa anti-oxidantteja, kollageeninmuodostusta stimuloidaan, sekä ihon mikroverenkiertoa parannetaan. C-vitamiinilla on tärkeä rooli anti-oxidanttina, se kohottaa myös solujen aktiviteettia, joka taas hidastaa ihon vanhenemista.
  • GLYKOOLIHAPPO: Stimuloi uuden kollageenin ja fibroblast-solujen tuotantoa, pitää yllä kosteustasapainoa sekä huolehtii kuolleiden ihosolujen poistumisesta.
  • DMAE (Dimethylaminoethanol): DMAE on antioksidanttina vapaiden radikaalien poistaja ja se pidentää solujen elinikää. Se estää vanhuusiän pigmenttimuutoksia. Vaikuttavat aineet stimuloivat rasvan palamista, ja ne huolehtivat paikallisen rasvakertymän tai selluliitin vähenemisestä. Vaikuttavat aineet voivat vaihdella koostumukseltaan sekä voimakkuudeltaan niin, että jokaiselle ihotyypille voidaan määritellä parhaiten sopiva kosmeettinen mesoterapia.

Pekka Sillanaukee, FT
Lääketieteellisen biokemian dosentti
Medex Cosmetics

Niina Patricio
Estenomi, Kosmetologi
Medex Beauty Clinics

Päivi Valavuo
Kosmetologi
Eden’s Eva Spa Nokia

Medex Mesoterapia -hoitoihin voit tutustua myös verkkokaupassamme. 

Copyright © 2016, Eden’s Eva Spa